Vegopiccata milanese med tomatpasta
![Vegopiccata milanese med tomatpasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241394/cf_259/vegopiccata_milanese_med_tomatpasta.jpg)
Ta genvägen och använd frysta färdiga schnitzlar så går det fort att laga mat. Servera schnitzlarna med smakrik tomatpasta där både bönor och babyspenat rörs ner.
![Vegopiccata milanese med tomatpasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241394/cf_259/vegopiccata_milanese_med_tomatpasta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 msk torkad oregano
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 burk finkrossade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 port pasta (gärna pappardini)
1 förp fryst vegetarisk schnitzel (à 720 g)
300 g frysta haricots verts (bönor)
100 g parmesan
65 g babyspenat
För alla
Kontrollera noga innehållet i schnitzeln.
Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3786 KJ / 905 kCal
Fett38 g
Salt4.7 g
Kolhydrater89 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer