Vegosill på svamp

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
2
Vegosill på svamp

Ett lakto-ovo vegetariskt substitut för sill, där svamp får ersätta sillen! Här görs svampsillen på portabello, som picklas och läggs in i en sås med chili och ingefära. Hur gott som helst, och perfekt till julbord, midsommarbuffé eller påsklunch!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Vegosill på svamp

Ingredienser

4-6 portioner

Vegosill

2 dl  vatten
1 dl  strösocker
1/2 dl  ättiksprit (12%)
1 tsk  salt
200 g  portabellosvamp

Ingefärs- och chilisås

1 dl  crème fraiche
1/2 dl  majonnäs
1 tsk  finriven ingefära
1/2 - 1   finhackad röd chili
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Hållbar i 1-2 veckor i kyl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Absolut o smakar som sill jättegott

Janita

2023-12-19

Jag är svampkonsulent och avråder med bestämdhet att äta rå svamp! Denna inläggning skulle bli ännu bättre med mandelriska eller sillkremla, dock ska svampen stekas i 20 minuter innan den läggs in! /Tommy Olofsson, Bollnäs

Tommy

2018-12-21

Hej Tommy! Mycket rå svamp under lång tid är ej att rekommendera. Men lite svampsill till jul ska inte vara några som helst problem. Läs mer från Livsmedelsverket https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/vaxtgifter/fenylhydrasiner-i-champinjoner Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-03

Näringsvärde per portion

Energi817 KJ / 195 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopasta med linser och mozzarella
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fylld grillad portabello med örtfärskost
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga