Vegospett med äpple- och morotsyoghurt
Supergoda vegospett gjorda på formbar vegofärs. Du tillagar dem i ugnen samtidigt som potatisklyftorna och serverar rätten tillsammans med en fräsch äpple- och morotsyoghurt. Mums!
Ingredienser
4 portioner
1 liten gul lök (à ca 50 g)
1/2 dl ströbröd
1 msk majsstärkelse
1 dl matlagningsgrädde
3 tsk italiensk salladskrydda
3 krm salt
2 krm svartpeppar
450 - 500 g fryst formbar vegofärs (gärna baljväxtfärs) (Anamma)
8 träspett
800 g potatis
3 msk olja
Äpple- och morotsyoghurt
1 morot (à ca 150 g)
1 äpple
2 dl yoghurt (10%)
1/2 kruka persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Färsen går också bra att forma till små bollar och steka i stekpanna i ca 5 min.
Har du lagat receptet?
Kommentarer