Vegospett med äpple- och morotsyoghurt

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Vegospett med äpple- och morotsyoghurt

Supergoda vegospett gjorda på formbar vegofärs. Du tillagar dem i ugnen samtidigt som potatisklyftorna och serverar rätten tillsammans med en fräsch äpple- och morotsyoghurt. Mums!

Vegospett med äpple- och morotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1   liten gul lök (à ca 50 g)
1/2 dl  ströbröd
1 msk  majsstärkelse
1 dl  matlagningsgrädde
3 tsk  italiensk salladskrydda
3 krm  salt
2 krm  svartpeppar
450 - 500 g  fryst formbar vegofärs (gärna baljväxtfärs) (Anamma)
8   träspett
800 g  potatis
3 msk  olja

Äpple- och morotsyoghurt

1   morot (à ca 150 g)
1   äpple
2 dl  yoghurt (10%)
1/2 kruka  persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Färsen går också bra att forma till små bollar och steka i stekpanna i ca 5 min. 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rosmarinstekt kalkonschnitzel
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt kassler med krämig potatissallad
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färskebab med vitlök
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakade potatishalvor med het röra
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korvspett
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizo med rotfruktsspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga