Vegotacos med bönor, rostad majs och chilihummus
Låt oss presentera nya fredagstacosen med rostad majs och bönor i tortillabröd med sallad, chilihummus och crème fraiche. En snabb och lättlagad rätt, för en enkel grönare vardag. Testa du också!
Ingredienser
4 portioner
2 förp svarta bönor eller kidneybönor (à ca 290 g)
1 förp majskorn (à 280 g)
1 msk olja till stekning
1 krm salt
1 krm peppar
4 stora tortillabröd (på majs eller vete)
200 g blandade salladsblad
1 sats hummus med chili (se länk under steg 3)
ca 1 dl växtbaserad crème fraiche (eller vanlig crème fraiche)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1963 KJ / 469 kCal
Fett14 g
Salt2.49 g
Kolhydrater58 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer