Vermouthfisk med fänkål
![Vermouthfisk med fänkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15486/cf_259/vermouthfisk_med_fankal.jpg)
Vermouthfisk med fänkål, persilja och dragon är en tilltalande, krämig fiskrätt som gärna serveras med kokt, pressad potatis och en grönsallad. Vermouthen ger fisken en unik smak.
![Vermouthfisk med fänkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15486/cf_259/vermouthfisk_med_fankal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g fiskfilé (t ex torsk eller kolja)
1 fänkål
3 msk hackad gräslök
3 msk hackad persilja
1 msk smör eller margarin
1 msk färsk dragonört
1/2 dl torr vermouth
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2020 KJ / 480 kCal
Fett22 g
Kommentar
När ska fänkålen läggas i?
Erika
2007-07-06