Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

Glasnudlar gör sig fantastiskt bra i sallader med smakrik dressing. I det här receptet består dressingen av lime, rörsocker, fisksås, risvinäger och chilipeppar. Låt nudlarna ”marinera” lite i dressingen innan servering för en extra smarrig smakupplevelse.

Ingredienser
4 portioner
100 g glasnudlar
1 msk sesamfrön
1 liten finstrimlad morot
1/2 strimlad rödlök
2 hjärtsalladshuvuden
1 st röd chili
1 msk olja
2 msk fisksås
1 msk risvinäger
juicen av 2 lime
2 tsk rörsocker
300 g skalade räkor
1/2 kruka mynta
1/2 kruka koriander
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi927 KJ / 221 kCal
Fett5 g
Salt2.9 g
Kolhydrater28 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man förbereda salladen kvällen innan?
Jelena
2025-03-20Hej Jelena! Jag skulle hacka och skär allt och gör dressingen dagen innan men blanda ihop det innan den ska serveras. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-03-21Jätte gott.
Britt-marie
2024-10-21Lovely👌
Jeanette
2024-07-28