Vietnamesiska vårrullar med kyckling
Färska vårrullar fyllda med kyckling och fräscha grönsaker. Skär kyckling, ärtor, salladslök och morötterna i tunna stavar så är det enkelt att rulla in dem i rispappret. Snabb och enkel måltid och för extra valfrihet kan du låta alla fylla och rulla ihop sin egen vårrulle vid bordet.
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklinglårfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk matolja
2 tsk sesamolja
2 msk sesamfrö
1/2 tsk chiliflakes
3 msk japansk soja
2 morötter
1/2 gurka
1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
3 salladslökar
2 avokador
1 kruka koriander
16 rispapper
Till servering
1 1/2 hoisinsås
1 1/2 dl sataysås
rostade sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i såserna.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Lägg upp alla grönsaker på ett serveringsfat. Sätt fram en stor skål med ljummet vatten på bordet. Då kan var och en doppa sitt eget rispapper i vattnet. Lyfta upp, låt droppa av och lägga det på sin tallrik och därefter fylla vårrullen med de grönsaker man gillar, innan pappret viks ihop till en rulle.
Har du lagat receptet?
Kommentarer