Vild cowboygryta

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Vild cowboygryta

Vild cowboygryta är en kryddstark och färgrik gryta på rådjurskött som du tillagar på en timme. Härliga kryddor som spansk peppar, vitlök och paprika gör denna rätt till en given succé. Inmundiga den förslagsvis med bröd eller ris.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Vild cowboygryta

Ingredienser

4 portioner
400 g  grytbitar av rådjur
smör eller olja till stekning
1   gul lök
4   vitlöksklyftor
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 chili kan bytas mot 1/2 msk sambal oelek
3 dl  viltbuljong (fond + vatten)
3   små paprikor (olika färger)
2   tomater
10 cm  purjolök
1   burk svarta bönor (à 400 g)
1   burk vita bönor
1/2 msk  majsstärkelse (majsstärkelse)
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, men välj bröd till som passar. Innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond. Bryn i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.

Gör så här

Tips

Även grytbitar av nötkött passar till receptet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett2 g

Testa liknande recept

Kubansk sås av svarta bönor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Barbequekyckling med potatisstavar och hot beans
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Heta potatisbullar med bönsalsa
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svarta bönor
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad potatis med bönröra, kålsallad och fetaostkräm
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tex mex dinner
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga