Vild korv stroganoff

Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
12
Vild korv stroganoff

En ny variant på en klassisk vardagsrätt. Vild korv stroganoff får sin goda och fylliga smak från svartvinbärssaft, köttbuljong och timjan. Servera gärna ris och broccoli till.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Vild korv stroganoff

Ingredienser

4 portioner
400 g  mager falukorv
1   gul lök
1 msk  smör eller margarin
2 dl  lätt crème fraiche
2 msk  outspädd svartvinbärssaft eller vinbärsgelé
1 dl  vatten
1   köttbuljongtärning
3   enbär
1 tsk  timjan
1 - 2 msk  hackad färsk timjan eller persilja

Till servering

ris
broccoli

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera ingrediensförteckningen på korven och köttbuljongtärningen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.

Gör så här

Tips

Toppingtips: Rostade pumpafrön eller hasselnötter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Bästa korv stroganoff enligt mig! Smakar mer "vuxet" men ändå lättlagat.

Anna

2020-06-15

Mycket god och lättlagad vardagsrätt.

Lena

2013-01-02

Jättegott, min fru blev oxå positivt överraskad av den goda fylliga smaken!!!!

Lennart

2009-03-31

Näringsvärde per portion

Energi2607 KJ / 623 kCal
Fett33.1 g
Kolhydrater60.7 g
Protein19.1 g

Testa liknande recept

Chorizo-stroganoff med paprika
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stroganoff à la Thai
Betyg 3.7 av 5.
133 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconfräst svartkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Shiitakefyllda kycklingfiléer
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära
Betyg 4.2 av 5.
139 personer har röstat
Under 45 min att tillaga