Viltconsommé med svampfyllda ravioli
Viltconsommé, eller soppa på fond av vilt och rotsaker, är tillsammans med färsk, svampfylld ravioli en smakrik förrätt eller middag som passar helgen. Raviolin serverar du på en bädd av savoykål med tryffelolja och den goda consommén ovanpå.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
4 portioner
Consommé
1 morot
1 gul lök
100 g rotselleri
1/2 purjolök
2 msk rapsolja
10 dl viltfond (konc viltfond + vatten)
salt och peppar
sherry till smaksättning
Svampfyllda ravioli med kål
400 g svampfyllda färska ravioliknyten
1 litet huvud savoykål (à 300 g)
1 msk smör
1 msk tryffelolja eller god olivolja
salt och peppar
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg. Bjud i stället på: Klar Consommé från Campbell's och smaksätt den med lite portvin. Lägg i strimlor av rökt hjortlår eller skinka, stekta kantareller och fräst savoykål. Stek i mjölkfritt margarin eller olja vid ev problem med mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer