Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt

Med nötfärs eller viltfärs, vitkål, rosmarin och lingon skapar du en rätt som känns direkt tagen ur Lapplands vilda skogar! Lingon i yoghurt är ett perfekt tillbehör till kött - det mustiga, möter det syrliga. Vitkål på sidan kompletterar rätten.

Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 dl  frysta lingon
2 msk  socker
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
ca 500 g  vilt- eller nötfärs
1 1/2 tsk  salt
1   ägg
1 tsk  rosmarin
10   finhackade enbär
1 krm  mald kryddpeppar
2 krm  grovmald svartpeppar
1 msk  smör eller margarin att steka spetten i
ca 500 g  vitkål
3 msk  smör eller margarin att steka vitkålen i
2 msk  sirap
2 dl  matyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott men bra ifall koka potatis står i början av receptet så att man inte missar det.

Magnus

2021-03-11

Näringsvärde per portion

Energi2471 KJ / 591 kCal
Fett27.1 g
Kolhydrater49.4 g
Protein33.5 g

Testa liknande recept

Rödkål med lingon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bratwurst med syrad vitkål
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Viltkryddad oxfilé med ancho-madeirasås
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålpudding från pannan
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små kroppkakor med mangold och kålrabbi
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Norrländsk wok
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga