Viltskav i pita
Viltskav i pita är en mycket spännande och fräsch viltpanna som du avnjuter med hummus, morotstzatziki, tomater, isbergssallad och pitabröd. Smaksättare som spiskummin, sambal oelek, vitlök och citronsaft ger rätten fin karaktär och viltköttet håller dig mätt länge!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013
Ingredienser
4 portioner
Viltskav
2 förp fryst viltmästarskav (à 240 g)
1 gul lök
1 msk olja
1/2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 tsk spiskummin
1 msk sambal oelek
Hummus
1/2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 liten vitlöksklyfta
2 krm spiskummin
1 msk olivolja
2 msk vatten
1/2 msk pressad citronsaft
salt och peppar
Morotstzatziki
2 morötter
2 dl matyoghurt 10 %
Till servering
6 pitabröd
2 tomater
1/2 isbergssalladshuvud
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut pitabröden mot lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2951 KJ / 702 kCal
Fett19.9 g
Kolhydrater81.3 g
Protein43.2 g
Kommentarer