Viltskav med messmör och kantareller
Härligt krämig viltskav gjord av skav från kronhjort, kantareller, messmör och grädde är lyxigt gott. Passar lika bra en vardag som till helgen. Servera med potatis, rotfruktsallad, klippt krasse och gärna lite lingonsylt.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Viltskav
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk smör
salt och peppar
1 burk kantareller (à 184 g)
1 gul lök
2 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk soja
3 msk messmör
1 tsk timjan
Sallad
1 morot
1 persiljerot
2 tsk vinäger
1 msk olja
Till servering
1/2 ask krasse
lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2730 KJ / 653 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater55 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer