Vinbärsgelé
![Vinbärsgelé](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162471/cf_259/vinbarsgelé.jpg)
Friskt och somrigt recept på härlig vinbärsgelé av röda vinbär eller svarta vinbär direkt från trädgården. Lättare att laga till än man kanske tror, och passar utmärkt till olika kötträtter.
![Vinbärsgelé](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162471/cf_259/vinbarsgelé.jpg)
Ingredienser
ca 2 dl
ca 1 l klasar av lite omogna vinbär (1 l motsvarar 500 g)
2 dl vatten
9 dl strösocker per liter avrunnen saft (9 dl motsvarar ca 800 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Har du bär som innehåller lite pektin (mycket mogna bär) rekommenderas att använda gelésocker multi. Annars är det att göra utifrån receptet och göra geléprovet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjort detta recept flera gånger och har alltid fungerat riktigt bra med bara vanligt socker fast att bären varit mogna. Är ett superlätt recept att följa. Jättenöjd!
Maria
2024-07-19Jag tog 1 dl multi gelé socker till 1 dl saft och kokade i ca 2 min, det blev kanon
Jessica
2024-07-12Hej Jessica! Åhhh stort tack att du tog dig tid att skriva igen. Då vet vi och övriga kunder. Tack! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-14Ska det vara lika mycket multi gelesocker som strösocker om man väljer att använda det?
Jessica
2024-07-10Hej! Mitt råd är att använda de mått som rekommenderas på förpackningen till gelesockret (som jag verkligen hoppas står på förpackningen). Jag har tyvärr ingen sådan förpackning tillgänglig just nu. Om du prövar återkom gärna här i kommentarsfältet och berätta hur mycket du tog och hur det blev. Lycka till! Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-11