Vinbärskaka med valnötter
Låt sommarens vinbärsskörd ge smak åt en saftig vinbärskaka med valnötter. Kakan är även god att baka på äppeldricka och rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
10 portioner
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl konc svartvinbärssaft
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g valnötter
smör och ströbröd till formen
För alla
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och ströbröd.
Innehåller gluten och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2194 KJ / 524 kCal
Fett32 g
Salt0.44 g
Kolhydrater51 g
Protein7 g
Kommentarer
Rekommenderar inte
Maqdis
2024-01-22God men blev väldigt besviken. Hade i mer än rekommenderar mängd vinbärssaft men kakan smakade ändå inte svartvinbär. Valnötterna är absolut den dominanta smaken. Väldigt saftig och god smak men svarade tyvärr inte alls emot mina förväntningar. Har nån tips om hur man får till mer svartvinbärssmak på kakan kommentera gärna!
Emelie
2014-09-27