Vinbärskyckling
![Vinbärskyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En spännande rätt där syrligheten från vinbär och citron piggar upp en aning. Kycklingen drar åt sig smakerna från senap, vitlök, rosmarin och grädde och gör rätten sagolik.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997
![Vinbärskyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 500 g) eller lika många kycklingdelar (4 kycklingfiléer motsvarar ca 1 kg kycklingdelar)
smör
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk kycklingfond
1/2 dl vitt vin eller pressad citron + vatten (1/2 dl vin motsvarar 1 msk pressad citron + 2 msk vatten)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
1 tsk rosmarin
3 msk röd vinbärsgelé
2 tsk kinesisk soja
1 dl röda vinbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna rätt är en stående favorit sedan många år i vår familj. Lättlagad och med underbara smaker av vingärsgelé och senap.
Karin
2017-08-24Lättlagat! Mycket god rätt. Gjorde den i en form i ugnen efter att ha stekt filéerna i panna, 200 grader ca 20 min. Använde svart vinbärsgelé samt lite svartpeppar. Fullkornsris till samt sallad.
Elisabeth
2006-02-27Ett enkelt och gott recept både till vardags och fest. Det här kommer jag göra fler gånger.
Anne-lie
2006-02-20