Vinbärssylt
![Vinbärssylt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249847/cf_259/vinbarssylt.jpg)
Gör din egen härligt fruktiga vinbärssylt med detta enkla recept. Den sötsyrliga sylten är perfekt för att sätta smak på frukostmackan eller som fyllning i bakverk.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
![Vinbärssylt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249847/cf_259/vinbarssylt.jpg)
Ingredienser
ca 3 dl
200 g röda vinbär
2 msk vatten
1 dl strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Tips
Sylten håller minst 1 månad i kylskåp om den förvaras i en väl rengjord burk. Se till att använda rena redskap vid tillagning och när du tar av sylten. Sylten går bra att frysa in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi615 KJ / 147 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater34 g
Protein1 g
Kommentarer
I recepten för sylt o saft står att de ska förvaras kallt efter avsvalning. När de väl öppnats så behöver de stå kallt, det förstår jag. Men när nan har haft i konserveringsmedel o socker? Vill gärna oröva era recept, men inte om det krävs kall förvaring för obrutna flaskor o burkar. Snabbt svar uppskattas, då bärbuskarna dignar . Mvh, Siv
Siv
2024-07-12Hej Siv! Svalt eller kallt och mörkt är bästa sättet att förvara sylt, saft och gelé. Vilket inte alltid är så lätt i t ex en lägenhet. Försök hitta så svalt och mörkt som möjligt ändå och räkna med att tiden för så länge sylten håller blir lite kortare. Sylt kan också förvaras i frysen, om det inte redan är fullt där! Lycka till med syltkoket. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-12Om man tycker om lakrits är det ett tips att blanda ner 1 finkrossad stjärnanis i sylten före kokning.
Elisabeth
2023-07-29