Vindoftande tagliatelle med räkor och dill
![Vindoftande tagliatelle med räkor och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16604/cf_259/vindoftande_tagliatelle_med_rakor_och_dill.jpg)
Vindoftande medelhavsinspirerad tagliatelle med räkor och dill. Parmesanost, avokado och fänkål ger ett annorlunda inslag. Utsökt rätt som i all enkelhet blir fulländad genom smakfulla råvaror.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
![Vindoftande tagliatelle med räkor och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16604/cf_259/vindoftande_tagliatelle_med_rakor_och_dill.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g tagliatelle
1 purjolök
1 liten fänkål
1 - 1 1/2 msk olja
1 knippe dill
2 avokador
100 g parmesan
1 dl vitt vin
ca 300 g skalade räkor (räkor i lake eller frysta)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta (kan innehålla ägg).
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fina avvägda smaker.
Tord sune
2024-06-23Blev bjuden på detta av en väninna. Gott! Har själv gjort det en gång, utan fänkål, men kände att den behövs för att "bryta" smaken.
Kerstin
2009-05-11Det här var inte alls gott. Varm avocado smakade INTE bra och passade inte alls in med de andra smakerna. Väldigt mystisk rätt.
Camilla
2009-04-13