Vinkokta musslor med majonnäs

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Vinkokta musslor med majonnäs

Bjud din käresta på en lyxig måltid med dessa smakrika musslor. Låt dina skrubbade musslor koka i vin smaksatt med lök, vitlök och persilja några minuter. Servera sedan de spadtäckta skaldjuren med och len, god majonnäs. Ett högklassigt recept!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008

Vinkokta musslor med majonnäs

Ingredienser

1 portion
1 kg  blåmusslor med skal
3 - 3 1/2   schalottenlökar
1 - 2   vitlöksklyftor
1   knippe persilja
1 1/2 msk  olivolja
2 1/2 dl  torrt vitt vin
5   grovkrossade vitpepparkorn
salt
1   liten nybakad baguette till servering

För alla

Fri från mjölk om lämpligt bröd används och roquefortmajonnäsen utesluts.
Gör gluten fri: servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: servera med äggfritt bröd och äggfri majonnäs eller crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3812 KJ / 908 kCal
Fett29.1 g
Salt0.35 g
Kolhydrater50 g
Protein64.1 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor med fänkål
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moule marinière (Musslor i vitt vin)
Betyg 4 av 5.
160 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Musselsoppa
Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor i kokosmjölk med lime och salladslök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga