Vintergryta med brysselkål och korv
![Vintergryta med brysselkål och korv](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63140/cf_259/vintergryta_med_brysselkal_och_korv.jpg)
Servera denna snabba och värmande vintergryta med brysselkål och korv efter en dag i snön. Lägg ner rotsaker och potatis smaksatt med kummin och häll över buljong. Låt allt koka ihop och ät din goda gryta med krispig kryddkrasse och färskt bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000
![Vintergryta med brysselkål och korv](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63140/cf_259/vintergryta_med_brysselkal_och_korv.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 potatisar
1/2 vitkålshuvud (1/2 huvud motsvarar ca 500 g)
400 g falukorv
1 paket brysselkål
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl buljong (av tärning)
Till servering
kryddkrasse
grovt bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur mycket vitkål är det lämpligt att ta i?
Ina
2005-10-17