Vintersallad med brysselkål och fetaost
![Vintersallad med brysselkål och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46057/cf_259/vintersallad_med_brysselkal_och_fetaost.jpg)
Ett riktigt matigt och härligt recept på en sallad som passa perfekt i vinter. Vintersalladen gör du med bland annat brysselkål, bulgur, valnötter och fetaost. Nyttigt och smakfullt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011
![Vintersallad med brysselkål och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46057/cf_259/vintersallad_med_brysselkal_och_fetaost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl hel bulgur
6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
500 g brysselkål
1 1/2 msk strösocker
1/2 msk vitvinsvinäger
4/5 dl vatten
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 apelsiner
50 g valnötter
1/2 kruka hackad persilja
2 msk olivolja
1 krm peppar till bulgurblandningen
salt till bulgurblandningen
150 g fetaost
ca 400 g picknicklår av kalkon
För alla
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med glutenfritt gryn, t ex glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, uteslut fetaosten.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör så här
Tips
Barnknepet: servera salladsingredienserna i olika skålar och låt alla ta av det de vill ha.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2538 KJ / 607 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater55.8 g
Protein34.2 g
Kommentar
Jättegott! Använde mathavre istället för bulgur. La till fint skivad rödlök (som hade fått ligga i iskallt vatten en stund)
Malin
2019-01-06