Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin
En fräsch, vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin som går snabbt att tillaga. Koka kål och bulgur som du blandar med persilja och olja före du lägger upp på fat. Avnjut toppat med fikon, apelsin, fetaost, granatäppelkärnor och valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
6 portioner
500 g brysselkål
3 dl hel bulgur
2 apelsiner
1/2 granatäpple
5 torkade fikon
1/2 dl grovhackad bladpersilja
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
1 fetaost (à 150 g)
1 dl valnötter
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1727 KJ / 413 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein14 g
Kommentarer
En ny klassiker på vårt julbord. Har varit mitt bidrag de senaste åren och övriga släkten frågar efter receptet nu.
Malin
2022-12-18Mycket gott och nyttigt. Körde sviskon istället för fikon.
Thomas
2020-09-10