Vintrig vitkålssallad med pankopanerad kolja
Vitkål, morot och gnistrande granatäppelkärnor i en dressing med apelsin, citron, chili och vanilj. Här gör vi salladen till huvudnumret och en bit pankopanerad kolja får tjäna som tillbehör. Salladen är även god till kyckling eller fläsk – en riktig vitaminkick!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 paket fryst kolja (gärna MSC-märkt)
2 dl panko eller vanligt ströbröd
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
citronklyftor till servering
Salladsdressing
1/2 chilifrukt (t ex jalapeño)
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk honung
1 krm äkta pulver av vanilj
3 msk olivolja
salt och peppar
Vitkålssallad
ca 350 g vitkål
2 morötter
1/2 dl färska eller frysta granatäppelkärnor
ev 1/2 kruka hackad koriander till garnering
För alla
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd i stället för panko.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i panko/ströbröd och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i panko/ströbröd och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Fri från ägg, men kontrollera innehållet om ströbröd används.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god och annorlunda! Har en stor sats i kylen och tar ett par dl som mellanmål.
Elisabet
2014-01-25Kålsalladen var fantastiskt god och kul. Vi åt den till örtmarinerade och ugnsstekta quornfileer vilket var en höjdare. Verkligen en positiv överraskning!
Marie
2014-01-23