Vispad äggtoddy med rövargodis och havtorn
![Vispad äggtoddy med rövargodis och havtorn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248170/cf_259/vispad_aggtoddy_med_rovargodis_och_havtorn.jpg)
Denna vispade variant på äggtoddy är en fluffig och härlig efterrätt som kräver lite tid. Toddyn fulländas med salt kolasås och toppas med syrliga havtorn och rövargodis – ugnsrostade och karamelliserade havregryn.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
![Vispad äggtoddy med rövargodis och havtorn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248170/cf_259/vispad_aggtoddy_med_rovargodis_och_havtorn.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Äggtoddy
3 gelatinblad
4 äggulor
1/2 dl brun farin
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk konjak eller mörk rom
2 1/2 dl vispgrädde
Salt kolasås
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
50 g smör
3/4 dl vispgrädde
Rövargodis
25 g smält smör
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
Till servering
2 dl tinade havtorn
För alla
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör så här
Tips
Spara de överblivna äggvitorna i kylen i upp till fem dagar eller frys in. Perfekt när du vill göra maränger eller drinkar med äggviteskum.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2145 KJ / 512 kCal
Fett36 g
Salt0.8 g
Kolhydrater40 g
Protein6 g
Kommentar
Mycket gott! Men den salta kolasåsen blev alltför salt. Om man drar ner lite på saltet blir det betydligt bättre.
Cecilia
2023-04-08