Vispad ricotta med tranbär och rosmarin
![Vispad ricotta med tranbär och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251383/cf_259/vispad_ricotta_med_tranbar_och_rosmarin.jpg)
Ricotta som vispas krämig tillsammans med yoghurt och toppas med balsamico, tranbär, rosmarin och hackade pistagenötter är ett perfekt tillbehör som avnjuts med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
![Vispad ricotta med tranbär och rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251383/cf_259/vispad_ricotta_med_tranbar_och_rosmarin.jpg)
Ingredienser
6 portioner
250 g ricottaost
1 1/2 dl matyoghurt (10%)
1/2 tsk salt
1/2 dl torkade tranbär
2 msk plockad rosmarin
2 msk hackade pistagenötter
2 msk balsamicosirap (crema)
1 msk olivolja
Till servering
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ricotta och matyoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi594 KJ / 141 kCal
Fett10 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein6 g
Kommentarer