Vispad ricotta med tranbär och rosmarin

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Vispad ricotta med tranbär och rosmarin

Ricotta som vispas krämig tillsammans med yoghurt och toppas med balsamico, tranbär, rosmarin och hackade pistagenötter är ett perfekt tillbehör som avnjuts med en bit bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Vispad ricotta med tranbär och rosmarin

Ingredienser

6 portioner
250 g  ricottaost
1 1/2 dl  matyoghurt (10%)
1/2 tsk  salt
1/2 dl  torkade tranbär
2 msk  plockad rosmarin
2 msk  hackade pistagenötter
2 msk  balsamicosirap (crema)
1 msk  olivolja

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ricotta och matyoghurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi594 KJ / 141 kCal
Fett10 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Grillad zucchini med ricotta, pistage och balsamvinäger
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillat surdegsbröd med ricotta, aprikoser och rosmarin
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filorullar med lammfärs
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad ricotta med svartkålschips
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lalehs persiska ris
Betyg 3.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tomattarte på smördeg
Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga