Vit chokladtryffel med citron
Med några få ingredienser gör du dessa ljuvliga chokladtryfflar med vit choklad och syrlig citron som passar utmärkt till kaffet eller när sötsuget behöver stillas, också perfekt som påskgodis!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
20 st
250 g vit choklad
1/2 förp sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
25 g smör
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk finrivet citronskal
ev gul hushållsfärg
1 dl florsocker
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Smälta choklad i vattenbad: Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål, sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen. Eller smält chokladen på låg värme i mikrovågsugn.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi515 KJ / 123 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater16 g
Protein1 g
Kommentarer
Ska man smälta smöret eller bara blanda i det som det är?
Anita
2024-04-16Hej Anita! Smöret ska inte smältas innan utan röras i och smälta ihop med chokladen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-17Smakar typ bara vit choklad, knappt nån citron. Lite besviken faktiskt
Sandra
2024-04-07Goda men de flyter ut så de såg mer ut som degklumpar än tryfflar...
Fanny
2024-04-02