Vit sparrissoppa
![Vit sparrissoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15699/cf_259/vit_sparrissoppa.jpg)
Aptitlig slät soppa med sparris, vitt vin, matlagningsgrädde och gul lök. Garnera soppan med grön sparris och servera tillsammans med lite rivet citronskal och ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
![Vit sparrissoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15699/cf_259/vit_sparrissoppa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl vitt vin
8 dl vatten
3 dl visp- eller matlagningsgrädde
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 kg vit sparris
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 gröna sparrisar
Till servering
rivet skal från 1 citron
bröd
För alla
Läs ingredienserna i buljongtärningen, i övrigt är soppan fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1640 KJ / 390 kCal
Fett34 g
Kommentarer
Gott men för mycket vätska. Jag tog bort nära hälften av vattnet.
Lisa
2024-05-01Vi gör ofta meny och lusläser inte alla recept i förväg, hade varit bra om bröd stod med i inköpslistan så man får med sig det från affären
Maria
2020-05-20