Vitbönsoppa med isterband och svamp
![Vitbönsoppa med isterband och svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_41739/cf_259/vitbonsoppa_med_isterband_och_svamp.jpg)
Denna matiga och goda vitbönsoppa med isterband lagar du på under 30 minuter. Du kokar och mixar huvudingredienserna till en slät soppa och steker isterband, purjolök och svamp som du sen toppar soppan med. Utsökt!
![Vitbönsoppa med isterband och svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_41739/cf_259/vitbonsoppa_med_isterband_och_svamp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tetror kokta vita bönor (à 380 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och peppar
färskpressad citronjuice
Isterbands- och grönsaksfräs
2 isterband
1/2 purjolök
100 g svamp
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på buljongen och isterbanden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut isterbanden mot lämplig korv.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2217 KJ / 529 kCal
Fett28.4 g
Kolhydrater39.8 g
Protein22.5 g
Kommentarer