Vitello blanco
Vitello blanco är en rätt med spännande smaker och är en roligare variant av köttfärssås. Med kryddor som hackad rosmarin och smak från den syrliga citronen blir denna rätt en klar favorit. Servera sedan såsen med nykokt rykande pasta och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port tagliatelle
Vitello blanco
ca 500 g kalvfärs
1 msk olja
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1 citron
1 msk hackad rosmarin
Sallad
150 g sockerärtor
1 rödlök
1 dl oliver med pimiento
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2761 KJ / 660 kCal
Fett25 g
Salt2.39 g
Kolhydrater61 g
Protein38 g
Kommentarer
Gjorde på sojafärs och oatlyprodukter, blev superbra! Tips är att ta ur pastan från vattnet och låta den bli färdig i såsen under omrörning istället, blir mycket krämigt👍🏼
Sara
2020-09-12Jag byte ut salvia med körvel och basilika! Kanon!
Karl-erik
2020-06-25