Vitello Tonnato (kalvkött med tonfisksås)

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
2
Vitello Tonnato (kalvkött med tonfisksås)

En försvinnande god Vitello Tonnato som med största sannolikhet kommer bli din nya favoriträtt. Tunna skivor kalvkött som serveras med len och god tonfisksås. Toppa gärna sås och kött med hackad persilja och extra kapris vid servering. Vitello Tonnato är också perfekt att servera på en buffé.

Vitello Tonnato (kalvkött med tonfisksås)

Ingredienser

4 portioner
500 g  kalvinnanlår
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  olivolja

Sås

1 förp  tonfisk i olja (à 170 g)
2 msk  kapris
2   sardellfiléer
1 msk  citronsaft
1 msk  vatten
1/2 dl  olivolja
1 dl  majonnäs
1   vitlöksklyfta
salt
peppar
2 msk  hackad persilja

Till servering

grön blandad sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsberäkningen är gjord på 4 port utan sallad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Vad gör man med köttet!!??

Lars

2023-03-03

Hej Lars! Det var en bra fråga. Vi har nu uppdaterat texten. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-03-31

Serverade enligt receptet med bröd, kan nog tänka mig en god pasta och en sallad till. Köttet och såsen var nämligen försvinnande gott.

Eva

2006-02-16

Näringsvärde per portion

Energi1678 KJ / 400 kCal
Fett29 g
Salt1.4 g
Kolhydrater1 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Pollo tonnato
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfiskfylld stjälkselleri
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalorisnål tonfiskröra med bönor och sardeller
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Halstrad tonfisk med bönor, citron och persilja
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig tonfiskpasta med kapris och spenat
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pajskal i långpanna - oliv & tonfisk
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga