Vitkålsnudlar med champinjoner och sojabönor
Blanda ner tunna strimlor vitkål med nudlarna och du får en både smakrik och god nudelrrätt. Blanda i champinjoner och sojabönor och krydda med japansk soja och ingefära så får du fin smak. Toppa gärna woken med krispig rostad lök.
Ingredienser
4 portioner
1 klyfta vitkål (à ca 500 g)
2 port äggnudlar
2 morötter (à ca 100 g)
250 g färska champinjoner
2 msk färskriven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 lime (1 lime motsvarar ca 2 msk juice)
1/2 dl japansk soja
2 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
4 msk matolja
250 g frysta sojabönor
salt
svartpeppar
1 dl rostad lök
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris- eller glasnudlar och glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2134 KJ / 512 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och oväntat mättande. Och kul med lite andra smaker än rutinmässiga. Trots att jag varken hade champinjoner (det fick bli kantarell/Karl-Johan), lime (tog citron) eller frysta sojabönor (kokade torkade vita). T o m köttälskande maken sa att det var supergott. Det här ska jag göra igen. :p
Mona
2024-02-29Jättegott! Hade mer sambal och vitlök då jag gillar mer smak och gärna stark mat
Sofie
2023-03-04Den var god, även barnen gillade den. Vi använde svartabönor istället för sojabönor.
Christian
2023-01-09