Vitlöksgratinerade havskräftor

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
2
Vitlöksgratinerade havskräftor

Vitlöksgratinerade havskräftor är en uppskattad förrätt som passar vid festligare tillfällen som till exempel nyårsafton. Servera kräftorna med vitt bröd och sallad.

Vitlöksgratinerade havskräftor

Ingredienser

4 portioner
1 kg  stora havskräftor (1 kg motsvarar ca 8 st)

Sås

2   vitlöksklyftor
1   litet knippe dill
2   äggulor
2 dl  olja
1 tsk  fransk senap
3/4 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

Till servering

vitt bröd
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Rekommenderas - Mycket gott

Monica

2007-06-15

Gjorde detta recept till förrätt ¨på nyårsafton. Det blev väldigt oljigt. Smaken var väl OK men det var inte supersmarrigt. Alla runt bordet var överrens att receptet inte förtjänade mer än en 2:a. Kommer inte göra detta igen. Äter hellre kräftorna som de är. Innan besöket i ugnen.

Anna

2007-01-01

Testa liknande recept

Dillkryddad havskräftragu
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerade havskräftor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Gratinerade squashhalvor med tonfisk
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havskräftor med vitlök och persilja
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga