Vitlöksrostad brysselkål med söt ingefärsdressing
Vitlöksrostad brysselkål är smakrikt och gott. Ringla över dressingen som görs av majonnäs, sweet chilisås och färsk riven ingefära. Gott som varmt tillbehör till exempelvis skinka och revbenspjäll.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g brysselkål
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 krm salt
Ingefärsdressing
1 msk finriven ingefära
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1446 KJ / 346 kCal
Fett31 g
Salt0.9 g
Kolhydrater9 g
Protein5 g
Kommentarer
Det räckte förresten bara för 2 personer ;-)
Andrea
2018-11-14Hej Andrea! Vad roligt att ni tyckte så mycket om detta! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-16Det var riktigt gott!!!!! Jag har aldrig gillat brysselkål (smakat i stort sätt alltid men inte tyckt om smaken). Eftersom jag äter nästan alla grönsaker tänkte jag man kunde kanske tillaga brysselkål i ugnen och hittade detta recept. Kan VARMT rekommendera det. Jag åt kålhalv för kålhalva, först utan sås (det var riktigt gott med vitlök & salt) och sedan med såsen. Just chilisåsen och ingefäran höjde smaken. Detta är definitivt inte sista gången jag lagar detta ... och tack för att jag äntligen kan äta brysselkål :-)
Andrea
2018-11-14