Vitlöksstekt fläskytterfilé med ljummen potatissallad
Att steka fläskytterfilé i vitlök är ett enkelt knep för att lyfta rätten. Till det serveras en ljummen potatissallad som smaksätts med kapris och dijonsenap. Haricot verts står för krispet. Ät och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
150 g haricots verts (bönor)
1 kruka krispsallad
2 msk olja
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 msk kapris
ca 650 g fläskytterfilé
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2041 KJ / 489 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kallas
Clifford
2024-10-17