Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto
![Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_80326/cf_259/vitloksstekt_kalkon_med_svamprisotto.jpg)
Skäm bort någon, till exempel dig själv, med en krämig risotto till kalkonfilé brynt i krossad vitlök. Det är förvånansvärt enkelt att göra risotto, när du har fräst löken och riset häller du bara på vin och vatten och rör om i en kvart.
![Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_80326/cf_259/vitloksstekt_kalkon_med_svamprisotto.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Svamprisotto
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
8 - 9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
3 dl arborioris
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
ca 300 g höstsvamp, skogschampinjoner eller champinjoner
3 msk smör
1 dl riven parmesan
Kalkon
ca 600 g kalkonfilé
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
2 msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
Till servering
rucola
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2903 KJ / 694 kCal
Fett29.7 g
Kolhydrater57.6 g
Protein46.4 g
Kommentar
Mums!
Monika
2013-11-10