Vitlöksstekt kotlettrad med sötsyrlig tomatsky och råmarinerad broccoli
![Vitlöksstekt kotlettrad med sötsyrlig tomatsky och råmarinerad broccoli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33059/cf_259/vitloksstekt_kotlettrad_med_sotsyrlig_tomatsky_och_ramarinerad_broccoli.jpg)
Vitlöksstekt kotlettrad med sötsyrlig tomatsky och råmarinerad broccoli och delikatesspotatis är en mustig middagsrätt med många goda smaker. Tänk på att ha gott om tid för köttet att tillagas i ugn.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
![Vitlöksstekt kotlettrad med sötsyrlig tomatsky och råmarinerad broccoli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33059/cf_259/vitloksstekt_kotlettrad_med_sotsyrlig_tomatsky_och_ramarinerad_broccoli.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g benfri kotlett i bit
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 hela, gärna färska vitlökar
1 msk olivolja
2 msk smör
Potatis
900 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl hackad persilja
Tomatsky
2 tomater
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
Råmarinerad broccoli
500 g färsk broccoli
1 citron
2 msk olivolja
2 krm salt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot enbart olja eller laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot enbart olja eller mjölkfritt matfett.
Gör så här
Råmarinerad broccoli
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott! Men det tog ca 1,5 timme för köttet att bli klart i ugnen.
Pamela
2011-03-31