Vitlöksstekt kyckling med tomat- och rucolasallad
![Vitlöksstekt kyckling med tomat- och rucolasallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92072/cf_259/vitloksstekt_kyckling_med_tomat-_och_rucolasallad.jpg)
Ett recept med härliga italienska smaker där vitlöksstekta kycklinglår, tomat- och rucolasallad (i lite olivolja och citronsaft), svampsås och parmesanost sätter sin tydliga prägel. En fullkomligt idealisk måltid med ris till!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2014
![Vitlöksstekt kyckling med tomat- och rucolasallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92072/cf_259/vitloksstekt_kyckling_med_tomat-_och_rucolasallad.jpg)
Ingredienser
2 portioner
4 kycklinglår
1 tsk smör
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
2 port ris
250 g körsbärstomater
1/2 påse rucola (à 65 g)
1 tsk olivolja
1 tsk färskpressad citronsaft
1 burk svamp sås (à 150 g)
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 burk parmesanflarn (à 95 g)
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2653 KJ / 634 kCal
Fett21.7 g
Kolhydrater55.4 g
Protein47 g
Kommentarer