Vitlöksstekt lammracks med svampfräs och krutonger
![Vitlöksstekt lammracks med svampfräs och krutonger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_91907/cf_259/vitloksstekt_lammracks_med_svampfras_och_krutonger.jpg)
Doften av vitlöksstekta lammracks retar de mest bortskämda smaklökar. Till det serveras en varm sallad där knaperstekt shitakesvamp, champinjoner samt lättkokta haricot verts spelar huvudrollen. På toppen brödkrutonger gjorda av surdegsbröd.
![Vitlöksstekt lammracks med svampfräs och krutonger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_91907/cf_259/vitloksstekt_lammracks_med_svampfras_och_krutonger.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Kött
1 kg lammracks
salt och nymald svartpeppar
1 msk smör
3 vitlöksklyftor
Krutonger
3 skivor vitt surdegsbröd
1 msk olivolja
Svampfräs
150 g haricots verts (bönor)
200 g champinjoner
200 g shiitakesvamp
2 msk smör
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt surdegsbröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör eller olja
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1615 KJ / 385 kCal
Fett25.1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater14.9 g
Protein23.4 g
Kommentarer