Vitlöksstekt rostas med coleslaw
Mör, vitlöksstekt rostas som smälter i munnen serveras med svalkande coleslaw och ugnsrostad potatis. Kött och potatis slår sällan fel, och det här är en härligt rustik rätt som mättar de hungrigaste magar. Avnjut ihop med en coleslaw som får lite extra sting av senap och chilisås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
1 tsk olja
salt och peppar
Coleslaw
1 dl crème fraiche
1 msk chilisås
1 tsk senap
1/2 påse råkostsallad (à 275 g)
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Rostas
1 vitlöksklyfta
300 g rostas
1 tsk olja
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2561 KJ / 612 kCal
Fett24.7 g
Salt2.8 g
Kolhydrater48.9 g
Protein43.6 g
Kommentarer
Hej Anette! Här hittar du olika temperaturer som är bra att ha koll på: https://www.ica.se/buffe/artikel/innertemperatur/ Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-16Varför anger ni inte även gradantalet på stektermometern???
Anette
2017-10-13Hej Eva! Rostas är en form av nötkött, som består av den inre muskeldelen av rostbiffen. Rostas är den näst möraste nötköttsdetaljen efter oxfilén men avsevärt billigare. På en hel rostbiff ingår även rostasfilén. Köttet tillagas oftast på samma sätt som oxfilé eller vanlig rostbiff, eller så används det till fondue. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-08-24