Vitlöksstekta vannameiräkor med nudelsallad

I denna underbart smakrika rätt steks räkorna i vitlök. De serveras tillsammans med en nudelsallad innehållandes gurka, mango och limesaft. En perfekt kombo av smaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019

Ingredienser
2 portioner
2 port risnudlar
1/2 gurka
1 färsk mango
1/2 tsk sambal oelek
2 tsk olivolja
1/2 lime
300 g vannameiräkor (ASC märkta)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
salt
peppar
1/2 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2586 KJ / 617 kCal
Fett19 g
Salt1.5 g
Kolhydrater74 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här smakade ingenting mer än lime. Då marinerade jag ändå räkorna i vitlök, lime, olja och salt, i förväg.
Sandra
2025-04-11Efter att ha läst andras kommentarer fördubblade jag olivoljan samt alla slags kryddor(inte salt, peppar, koriander), lät nudlarna ligga länge i mangoblandningen, det blev riktigt Gott! Använde "vanliga" räkor av miljöskäl.
Kerstin
2025-03-01Lime och koriander satte en fin smak på rätten men räkorna blev ganska smaklösa trots vitlöken. Får hitta ett annat sätt att smaksätta dem nästa gång , annars gott 👍
Birgitta
2025-02-21