Vridna baguetter
Baka sagolika baguetter och ta med på utflykten med härligt pålägg! Baguetterna innehåller få ingredienser som jäst, rågmjöl och vetemjöl, salt och vatten men får ändå en perfekt och mild smak.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998
Ingredienser
3 st
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1/2 pkt jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)
1 dl rågmjöl
ca 11 - 11 1/2 dl vetemjöl special
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ökade till 2 dl rågmjöl och 10-10,5 dl vetemjöl- jättegott bröd!
Karin
2022-09-11Bra och enkelt recept! Lade till 1 dl solroskärnor i degen. Stänkte kallt vatten på de utbakta bröden innan jag ställde in dem i ugnen. Gjorde i övrigt enligt receptet.
Malin
2021-07-02Använde 11 dl mjöl i degen, jag gräddade i nedre delen utav ugnen. Över och under värme, jag sänkte ugnen till 250 grader ist då de första baguetterna fick mycket färg. (Smak sak)
Marie
2021-06-13