Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka
![Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_48197/cf_259/wallenbergare_med_len_rotsakspuré_och_sotsyrlig_gurka.jpg)
Klassiska Wallenbergare görs på kalvfärs och grädde men här har de istället för potatismos får sällskap av en len rotsakspuré och inlagd gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012
![Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_48197/cf_259/wallenbergare_med_len_rotsakspuré_och_sotsyrlig_gurka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rotsakspuré
500 g rotselleri
2 palsternackor
2 morötter
1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
Sötsyrlig gurka
2 msk ättiksprit (12 %)
4 msk strösocker
6 msk vatten
1/2 gurka
1/2 kruka bladpersilja
Wallenbergare
500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde samt laktosfritt matfett
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- och risalternativ. Använd mjölkfritt matfett ströbröd.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Eget färskt ströbröd – mie de pain! Ta dagsgammalt vitt bröd, skär bort kanterna och kör i en mixer en kort stund. Det blir grovt och krispigt och ger god smak till wallenbergarna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2968 KJ / 709 kCal
Fett50.3 g
Kolhydrater52.9 g
Protein39 g
Kommentar
Rotsakspurén var fantastiskt god. Kommer att göra den flera gånger.
Tomas
2012-03-04