Wasabigurka med krispig purjolök

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Wasabigurka med krispig purjolök

Wasabin med sin distinkta smak, som påminner om pepparrot, passar perfekt att använda när du marinerar gurkan. Servera detta med tändstiksstora bitar av friterad purjolök för krisp till rätten. Passar perfekt som tillbehör till många asiatiska sallader och andra smårätter. 

Wasabigurka med krispig purjolök

Ingredienser

4 bufféportioner
250 g  snackgurka

Marinad

4 msk  japansk soja
1 msk  sesamolja
1/2 msk  wasabipasta
1/2 msk  sesamfrön (gärna svarta)

Friterad purjolök

1/3   purjolök (1/3 purjo motsvarar ca 100 g)
5 dl  frityrolja
salt
1 msk  rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi511 KJ / 122 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterad lök
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frityrsmet
Betyg 3.6 av 5.
113 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemlagad pommes frites
Betyg 3.5 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotschips
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad camembert med hjortron
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga