Wet nelly – Brödpudding

Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
0
Wet nelly – Brödpudding

En saftig, engelsk brödpudding gjord på bland annat vitt bröd, socker, ägg och torkad frukt som russin. Servera efterrätten med vaniljsås och en rykande kopp te. Perfekt att baka när du har gammalt bröd hemma!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Wet nelly – Brödpudding

Ingredienser

6 portioner
400 g  ljust bröd (gärna några dagar gammalt)
3   ägg
1 1/2 dl  strösocker
1 msk  vaniljsocker
1/2 tsk  salt
5 dl  mjölk
5 dl  vispgrädde
100 g  russin eller torkad frukt
smör eller olja (till formen)

Till servering

vaniljsås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2996 KJ / 715 kCal
Fett41 g
Salt1.5 g
Kolhydrater70 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Fruktkaka med torkade fikon
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Engelsk fruktkaka från Hildasholm
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Britas söndagskaka
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Christmas syllabub med inlagda päron, choklad och mynta
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långbros brödpudding med romrussin
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mamsens favoritäppelkaka
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga