Wienerstänger

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
1
Wienerstänger

Wienerstänger eller syltsnittar som dessa småkakor också kallas för är enkla att baka och försvinnande goda till fikat. Du fyller dem med valfri sylt, exempelvis med jordgubbssylt eller hallonsylt, toppar med florsockerglasyr och skär i sneda snittar.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Wienerstänger

Ingredienser

ca 40 kakor
4 dl  vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 dl  potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
1 dl  strösocker
1 krm  salt
200 g  kylskåpskallt tärnat smör
1 - 1 1/2 dl  jordgubbssylt
1/2 dl  florsocker
några droppar vatten

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Rätt goda kakor, men konsistensen blev lite väl smulig. Var svårt att transportera till fikan på jobbet.

Robert

2017-10-04

Näringsvärde per portion

Energi354 KJ / 85 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Hjärtkakor
Betyg 3.9 av 5.
160 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strassburgare
Betyg 3.9 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minttoppar
Betyg 3.3 av 5.
40 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Avhuggna fingrar
Betyg 4.3 av 5.
93 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Blåbärssnittar med citronglasyr
Betyg 1.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spröda citronkakor
Betyg 3.3 av 5.
116 personer har röstat
Under 45 min att tillaga