Wok med äggnudlar och fläskfilé
Thailändsk nudelwok är en smakrik och enkel vardagsmiddag, som smakar minst lika bra i matlådan dagen efter! Här får äggnudlarna sällskap av fläskfilé, broccoli, vitkål och morot, och den goda woksåsen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
4 portioner
200 g äggnudlar
1 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
1/2 broccoli
150 g vitkål
150 g morot
500 g fläskfilé
2 msk konc kycklingfond
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 dl ostronsås
1 msk japansk soja
2 msk kinesisk soja
1 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
3 msk neutral olja
Vid servering
färsk koriander (à ca 20-25 g)
salladslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2342 KJ / 561 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater51 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott, gillas av alla — även med kyckling. Men, alldeles för mycket sälta i grundreceptet för vår smak. Minskar på kinesisk soja, kycklingfond samt sesamolja och tar litet mer vatten.
Anna minara
2024-08-10Gör denna rätt på stekhäll (muurikka) och det blir supergott, tillsätter lite mer vatten då och då, stekhällen dunstar bort vätskan ganska fort.
Per-olof
2024-08-05Jag kan bara hålla med övriga att rätt mängder skulle ge en för salt wok. Jag tog 1 msk fond och bytte mängd på kinesisk och japansk soya (och tog 1 msk kinesisk och 2 msk japansk). Blev då en mycket god wok.
Emmy
2024-07-07