Wokad kinakål med bacon

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
5
Wokad kinakål med bacon

Krispig kinakål, även kallad salladskål, får spela huvudrollen i denna grönsaksrätt med salta, rökiga toner av bacon och asiatisk touch av aromatisk sesamolja. Bjud som ensamrätt eller som tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Wokad kinakål med bacon

Ingredienser

4 portioner
600 g  kinakål
1   paket bacon (à 140 g)
2   vitlöksklyftor
3 msk  neutral olja
1 1/2 dl  vatten
1/2 tsk  salt
1 tsk  konc kycklingfond
1 msk  potatismjöl
1/2 tsk  sesamolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott. Tog kycklingbuljongtärning I s f fond

Britt

2024-06-29

Enkel och god maträtt! Tog 2 paket bacon då jag hade en rätt stor kinakål och tog en kycklingbuljongtärning i stället för fond.

Erika

2023-11-04

Blaskigt, smaklöst. Blä!!

Sabina

2023-09-07

Näringsvärde per portion

Energi1146 KJ / 274 kCal
Fett22 g
Salt2.2 g
Kolhydrater10 g
Protein7 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Friterad fisk i sötsur sås
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wokad fläskfilé med selleri
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wokad kyckling med chili
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsakswok med kyckling
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chop suey
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Buddha’s delight
Betyg 2.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga