Wokat ris med räkor och ägg
Stekt, eller wokat, ris med ägg, grönsaker och räkor är en smidig vardagsrätt med finstämda smaker. Koka gärna riset dagen innan så ligger du steget före. De råa räkorna kan bytas mot kokta som tillsätts mot slutet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
4 portioner
500 g frysta råa räkor (gärna MSC-märkta kungsräkor)
2 dl jasminris
1 msk torr sherry
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
100 g fryst grönsaksblandning (t ex majs, ärter, paprika)
1/2 gul lök
6 msk neutral olja
3 ägg
1 msk konc kycklingfond
2 msk japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2145 KJ / 513 kCal
Fett25 g
Salt7.15 g
Kolhydrater37 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Kaisa! Ta det starkvin du råkar ha hemma, eller uteslut cherryn bara. Hoppas det ska smaka! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-16Det där med sherryn... finns det något mer alternativ till det? Nåt som man vanligtvis har hemma? Kaisa
Kaisa
2017-10-15Enkelt och väldigt gott! Jag brukar byta ut sherryn mot sake, inte mycket dyrare, men mycket godare. Råa räkor är svårt att få tag i till bra pris, kokta räkor fungerar utmärkt.
Bryn
2014-04-22