Wontonsoppa med kantareller och pepparrot
![Wontonsoppa med kantareller och pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251757/cf_259/wontonsoppa_med_kantareller_och_pepparrot.jpg)
Upplev en fusion av asiatiska och nordiska smaker i vår läckra wontonsoppa, där smörstekta kantareller och kraftfull pepparrot samsas i en värmande soppa med vitlök och ingefära. Wonton degknyten fyllda med räkor, fläskfärs och salladslök tillför en extra dimension av smak och textur.
![Wontonsoppa med kantareller och pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251757/cf_259/wontonsoppa_med_kantareller_och_pepparrot.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Wonton (dumplings/degknyten)
150 g råa vannameiräkor utan skal
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära (3 cm motsvarar 2 tsk riven)
2 salladslökar
150 g fläskfärs
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 tsk majsstärkelse
1 tsk strösocker
2 krm mald svartpeppar
2 krm salt
spritspåse
30 wonton-plattor (degplattor)
Buljong
7 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
18 dl kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk asiatisk fisksås
2 tsk japansk soja
Till servering
3 pak choi
250 g färska eller frysta kantareller (250 g färska motsvarar 150 g frysta)
2 msk smör
100 g färsk pepparrot
1/2 kruka gräslök
1 förp äggnudlar (à 250 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i wontonplattorna och buljongen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot glas- eller risnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer