Yakitori på svamp
Prova smakrika yakitori gjorda på svamp. Oftast görs dessa japanska spett med kyckling men här twistar vi lite och gör dem på svamp!
Dessa grillade svampspett med en marinad av soja, sesamolja och vitlök bjuder på en umamirik upplevelse till grillmiddagen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
300 g ostronskivling
3 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk strösocker
1 msk rostade sesamfrön
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi240 KJ / 57 kCal
Fett3 g
Salt2 g
Kolhydrater4 g
Protein3 g
Kommentarer
För salt
Vendela
2024-08-07Håller med Jessica, dra ner på soja till 1/3 del. Annars jättegod rätt!
Anna
2024-07-15Minska på sojan för mindre sälta och bättre balans i smakerna. I övrigt gott och enkelt.
Jessica
2024-07-14